Őzgerincformás receptek

Finom vagdalt
Hozzávalók:
50 dkg darált hús, 2 fej vöröshagyma, 4db fokhagymagrezd,
3db zsemle, 6db tojás, só, glóbus mustár, zsemlemorzsa,
olaj, bors, pirospaprika
ElkészÍtés:
-  A hagymákat apróra vágjuk, a zsemléket beáztatjuk,majd
   jól kicsavarjuk, 4 db tojást keményre főzünk
-  A hozzávalókat alaposan összegyúrjuk a maradék 2db nyers
   tojással és annyi zsemlemorzsával, hogy jól formázható
   masszát kapjunk. Tetszésszerint ízesítjük a fűszerekkel.
    (mustár elhagyható)
-  Az így kapott massza felét a formába fektetjük, amit előtte
   vékonyan beolajozunk.  A közepébe mélyedést készítünk,
   ebbe fektetjük a keményre főtt tojásokat. A massza másik
   felével befedjük.
-  A tetejét is meglocsoljuk kevés olajjal és előmelegített sütőbe
   tesszük. kb. 1 órát sütjük közepesen forró sütőben. Ha
   hirtelen barnulna fedjük le alufóliával, majd a sütési idő
   második felében vegyük le és süssük pirosra.
                  Tipp: sajttal is dúsíthatjuk