Finom vagdalt Hozzávalók: 50 dkg darált hús, 2 fej vöröshagyma, 4db fokhagymagrezd, 3db zsemle, 6db tojás, só, glóbus mustár, zsemlemorzsa, olaj, bors, pirospaprika ElkészÍtés: - A hagymákat apróra vágjuk, a zsemléket beáztatjuk,majd jól kicsavarjuk, 4 db tojást keményre főzünk - A hozzávalókat alaposan összegyúrjuk a maradék 2db nyers tojással és annyi zsemlemorzsával, hogy jól formázható masszát kapjunk. Tetszésszerint ízesítjük a fűszerekkel. (mustár elhagyható) - Az így kapott massza felét a formába fektetjük, amit előtte vékonyan beolajozunk. A közepébe mélyedést készítünk, ebbe fektetjük a keményre főtt tojásokat. A massza másik felével befedjük. - A tetejét is meglocsoljuk kevés olajjal és előmelegített sütőbe tesszük. kb. 1 órát sütjük közepesen forró sütőben. Ha hirtelen barnulna fedjük le alufóliával, majd a sütési idő második felében vegyük le és süssük pirosra.
Tipp: sajttal is dúsíthatjuk
|